Hallais!

Nå sitter jeg endelig godt plassert i stolen på stua med macen i fanget. I dag hadde jeg ukas lengste skoledag på 7 timer. Vi begynte med tre timer Business English, etterfulgt av fire timer Entrepreneurship. I tillegg hadde vi ingen lengre pause i løpet av dagen, så jeg var ganske sliten og sulten da jeg kom hjem. Jeg har ikke noen matboks enda, så det ble en ganske liten og kjedelig matpakke bestående av drikke og en proteinbar. Hadde første møte med lærerne i Business English og Entrepreneurship i dag, og begge to virker kjempeflinke!

Så langt har jeg tenkt etter hver time med nye fag at "dette faget tror jeg blir yndlingsfaget mitt". Jeg liker alle fagene så godt! Det eneste som gjenstår nå er Marketing, og det begynner vi med senere denne uka. Jeg hentet også bøkene mine på skolen i dag! Mange store og tunge bøker da, så jeg tok bare med en av dem hjem. Resten får ligge i skapet på skolen :)

Masse nydelig sol her i byen i dag også! Men suuperkaldt i lufta.

Det er rundt hundre elever på Fashion-linja, og vi er fordelt over tre klasser. Timeplanen ble helt okei for min del, jeg starter som oftest ganske tidlig hver dag, og har mange korte dager. I tillegg har jeg fri hver onsdag, så i morgen blir det sove-lenge-og-bare-kose-meg-dag! Planlegger å kanskje gjøre noe skikkelig turist i morgen, vi får se hva som skjer!

Huskeregelen min for å komme meg til skolen er å gå mot det nye World Trade Center, også kalt Freedom Tower. Denne skyskraperen er bygget opp igjen over der det tredje bygget på Ground Zero stod før 9/11. Freedom Tower er nå blitt USAs høyeste bygning på 1776 fot (årstallet for the Decleration of Independence). Jeg har vært nede på minnesmerket på Ground Zero en gang tidligere, men jeg har lyst å gå dit igjen en dag. Det norske designfirmaet Snøhetta har faktisk designet den andre bygningen nede på Ground Zero, og det er jo litt gøy!

Jeg begynner faktisk å kunne veien utenat nå, woho! Det er egentlig veldig enkelt å komme seg til skolen, men som bonde i byen er det lett å bli forvirret her.

Det er designerbutikker på hvert eneste gatehjørne her i SoHo, og jeg føler Ralph Lauren har butikker absolutt overalt. Det blir masse vindusshopping på tur til skolen!

Etter den lange skoledagen, gikk vi bare hjem til leiligheten igjen. Vi har ikke vasket klær enda mens vi har vært her, og etter en bomtur til et veldig stengt vaskeri i går, tok vi turen for å vaske garderoben på vaskeriet borti gata etter skolen. Det var egentlig en ganske komisk opplevelse, og selv om klærne ikke ble like flunkende rene som hjemme fikk vi i hvertfall vasket dem. 

Den lille kinesiske damen som sikkert eier vaskeriet var ikke så enkel å kommunisere med, men vi fikk til slutt hatt oppi pulveret i riktig beholder og satt på maskinene. Vaskemaskinene tok bare 25-cent-mynter, og åtte slike på hver maskin, så jeg måtte løpe til en butikk og først ta ut penger på en minibank, for så og kjøpe noe på butikken med pengene for å få vekslet til meg noen quarters. For et prakk, jeg skal spare alle 25centmyntene mine fremover, så slipper jeg å måtte ta ut og greier for å få vasket. 

En mann som også vasket inne på vaskeriet spurte om hvor vi var fra, som så mange andre gjør her borte når de hører at vi snakker norsk til hverandre  Han hadde ikke peiling what so ever på hvor Norge lå hen, og Thea prøvde å forklare hvor det lå hen i forhold til andre land. Han hadde fortsatt ikke den fjerneste anelse, og han var til og med usikker på verdensdelene. "Uuhm, if I have a map, I think I can point out Asia. And I think I can point out Africa." Jeg ble egentlig ganske sjokkert over utsagnene hans, og visste ikke om jeg kunne le litt eller ikke. Lærer de ikke noe som helst på skolen om verden utenfor USA? Jeg husker jeg hadde en prøve i sjuende klasse med alle land i verden liksom. 

I kveld var jeg egentlig innstilt på å dra ut på byen, men det blir ikke noe med meg likevel. Sofaen og en god film fristet mer akkurat i dag, etter den lange skoledagen. Jeg får ta det igjen til helgen, gleder meg allerede! Dere hjemme i Norge står vel opp om ikke så lenge.

Dere får ha en fin dag alle sammen!♥


  


utrolig fin blogg!
12.02.2014, 16:38


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn