Hei igjen dere!

Mange av dere er sikkert i en periode i livet der man skal bestemme seg for hva man skal gjøre videre. Alle blir før eller siden nødt til å ta store avgjørelser for seg selv, og for ca ett år siden måtte jeg ta en stor avgjørelse og bestemme meg for om jeg skulle flytte til New York eller ikke.

For ett år siden tenkte jeg mye på hva jeg skulle velge å gjøre videre i livet mitt. Jeg ville følge drømmene mine og flytte til New York med en gang etter videregående, men det var flere ting som hindret meg i å ta det store steget. Jeg aner ikke hvordan livet mitt hadde vært om jeg hadde bestemt meg for å ta de første tre årene her i denne store byen, men det jeg vet er at livet ville vært ganske annerledes. Selv om jeg ikke fikk meg selv til å flytte med en gang, ville jeg ikke gi slipp på New York. Jeg var også opptatt å dra dit så tidlig som mulig i utdanningsløpet mitt, i frykt for å nedprioritere det senere i livet. Jeg har alltid vært ambisiøs av meg, og ønsker meg en lang og god utdanning som kan hjelpe meg å få drømmejobben, men samtidig vil jeg oppleve verden og leve livet akkurat nå.Jeg hadde alltid vært fast bestemt på å ikke ta noen friperioder i utdanningen, så et friår var uaktuelt for meg. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hva jeg ville gjøre høsten etter vgs, og jeg ville ikke begynne på en treårig utdanning uten å være 100% sikker på at det ble riktig skole og riktig retning for meg. Etter mye om og men, mange tanker og frustrerende dager bestemte jeg meg for å inngå et kompromiss med meg selv. Jeg bestemte meg for å gjøre det jeg egentlig hadde hatt som en backup. Et halvår med intens jobbing, så New York semesteret etter nyttår. Allerede i begynnelsen av februar hadde jeg det klart, og begynte å planlegge det neste året. New York er en by som alltid har fascinert meg, og jeg har som dere vet alltid hatt en drøm om å bo her. Drømmen er gått i oppfyllelse, og alt jeg kan gjøre nå er å nyte det. Jeg er en person som trives best i et høyt tempo og med mye energi, og New York er perfekt for meg på dette området. Her foregår alt i høyt tempo (unntatt de ansatte på Starbucks, they didn't get the memo), det er mennesker overalt, biler overalt, lyder overalt og ting som foregår overalt. Midt i blinken. Det er byen som aldri sover, og jeg føler meg som jenta som aldri sover. Jeg vil oppleve alt denne byen har å by på, og vil ikke gå glipp av noe mens jeg bor her. Det vil bli umulig å være med på alt, men jeg skal prøve mitt beste for å oppleve mest mulig. Jeg jobbet dag ut og dag inn for å spare opp penger til turen, og så langt har det så absolutt vært verdt det. Jeg har kun vært her i underkant av to uker, men det føles som om jeg har vært her lenge. Jeg har allerede mange minner og morsomme historier jeg kommer til å huske, og jeg er klar for tusen historier til de neste månedene. Jeg er så heldig som bor i en leilighet midt i SoHo, og jeg kunne ikke vært heldigere med de jentene jeg deler den med. Jeg ser virkelig frem til de neste månedene her i denne fantastiske byen, og jeg gleder meg til alle opplevelsene som ligger og venter på meg like utenfor døra hver eneste dag. 

 

Every day is full of new opportunities♥

 

(Forresten så tenker jeg å ta en liten spørsmålsrunde på bloggen, så om det er noe dere lurer på, spør! Jeg lover å svare på alle spørsmål så godt jeg bare kan, så bare fyr løs, uansett hva det er dere lurer på :-)) 


  

Becca Alexandra
Leste hele innlegget og det virker som at du har det supert i New York, kos deg masse videre og lykke til :D
12.02.2014, 10:24 URL: http://beccaalexandra.blogg.no
Aron Furuhaug
Hvor mye koster hele oppholdet ditt? Hvor mye har du fått i stipend?
12.02.2014, 11:08
Marit
Hva går studiet ditt ut på og hvilken utdanning sitter du igjen med etter oppholdet i NY?
12.02.2014, 19:50
Maren Volden in NYC
Becca Alexandra: Ja, jeg har det virkelig kjempefint her :-D tusen takk!
15.02.2014, 03:03 URL: http://marenvo.blogg.no/
Maren Volden in NYC
Marit: Ble ikke noe av spørsmålsrunden, så jeg svarer deg her i stedet! Studiet mitt heter Fashion Management and Entrepreneurship, og det fokuseres på fashion, entreprenørskap, kommunikasjon og markedsføring. Jeg liker alle fagene veldig godt! Etter oppholdet i NY sitter jeg igjen med 30 studiepoeng og sannsynligvis endel kunnskap som kan være nyttig i videre utdanning!
26.02.2014, 07:23 URL: http://marenvo.blogg.no/
Maren Volden in NYC
Aron Furuhaug: Hei Aron! Det går med veldig mye penger på denne turen, og gateway opplyser ikke om alle kostnader i forbindelse med turen. Selve skolen koster ca 43 000 kroner, i tillegg til dette koster det ca 5000 for visum (+reise og evt. opphold i Oslo under visumintervjuet), noen tusen for flybilletter, maaange tusen på leilighet (jeg betaler ca 32000 for hele oppholdet) pluss masse penger til mat, telefon, tbane og ikke minst shopping! :-) Det er mulig å få 7000 i måneden fra lånekassen (lån+stipend), men jeg velger å bare motta stipend, som utgjør 2900 kroner i måneden. Håper du synes svaret var nyttig!
26.02.2014, 07:29 URL: http://marenvo.blogg.no/
Aron Furuhaug
Tusen takk for godt svar! Alt er nyttig ;-) Jeg vurderer å studere i USA fom. høsten 2015; derfor prøver jeg å samle info. og snakke med folk som har prøvd noe lignende som jeg vil prøve. Har hørt flere som har fortalt at kostnader popper opp her og der, som ingen har fortalt om ja...

Takk igjen! :-D
26.02.2014, 08:19


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn