Heisann!

Åh,  i dag har jeg hatt nok en fantastisk dag! I dag hadde vi kun fashion på skolen, og etter noen timer i klasserommet tok læreren vår oss med på ENK Coterie i Midtown. Et coterie er en fashion-utstilling der designere, både store og små, stiller ut klærne sine så innkjøpere fra butikker kan se dem, og kanskje kjøpe plagg til sine butikker. Læreren vår har selv jobbet som buyer for Macy's, og har dermed masse erfaring med denne delen av bransjen. 

Det var i et bygg som heter Javits Center. Hele bygningen er laget av glass, fra topp til tå. Det er umulig å få fanget det fantastiske bygget på bilder, men det var utrolig stilig! Ble veldig lyst og åpent der inne av alt glasset. Det var en stor utstilling, og det hele skjedde over fire etasjer. Vi fikk egne inngangspass som ble scannet hver gang vi gikk til noe nytt. Følte meg litt viktig med passet rundt halsen, hihi :)

Vi fikk også en bok, som de kalte det, med informasjon om designerne og kolleksjonene deres. Det var hovedsaklig women's ready to wear som var utstilt. Det var ganske strenge regler der inne, og siden vi ikke er innkjøpere, måtte vi passe på å ikke være i veien for alle de som var der for å jobbe. Vi kunne gå og se, men ikke stille spørsmål til designerne uten at de viste interesse i å snakke med oss først. Vi fikk absolutt ikke ta noen bilder, og det skjønner jeg jo, siden klærne og veskene ikke er lansert enda, og designerne forsøker å selge plaggene sine. Det var en blanding av store merker som allerede er kjent for de fleste, og helt ukjente merker av designere som forsøker å slå igjennom. 

Vi gikk forbi områdene til store designere som Kate Spade, Anna Sui og Diane von Furstenberg. Det var utrolig interessant å se hvordan innkjøpene foregår, og se kjøpere og designerne i forhandlinger med hverandre. Dette var en spennende og inspirerende opplevelse, og jeg fikk litt større innsikt i denne delen av motebransjen. Vi fant utrolig mange fine plagg, både nydelige kjoler, kule hverdagsgensere, skinnjakker og sko. Fikk såå lyst til å kjøpe noe! Noen av designerne kom bort til oss og forklarte oss om kolleksjonene sine, og spurte oss om hvilken butikk vi var innkjøpere for. De ble overrasket da vi sa vi bare var studenter, men utrolig gøy å bli tatt for å være en del av bransjen! Mange av dem vi snakket med var utrolig hyggelige, og forklarte oss om kolleksjonene sine og hva som var tanken bak dem. Wii, dette var så gøy! Noen merker jeg la ekstra godt merke til var South Parade, Private Party og Veda. Disse merkene hadde dødskule klær som jeg gjerne kunne tenkt meg!

Vi rakk ikke å spise frokost før vi dro i morges, og gikk derfor til et matområde i underetasjen for å prøve å få kjøpt oss noe. Strekkodene våre fungerte ikke, og mannen i åpningen spurte hvem vi var der med. Vi sa vi var fashionstudenter, og han bare vinket oss igjennom. Vi fant fort ut at vi egentlig ikke hadde gått dit vi tenkte, og at vi hadde havnet midt oppe i lunsjpausen til alle innkjøperne. 

Vi skjønte ikke hvordan det hele fungerte, så Vero måtte spørre en av de som jobbet der. Vi fikk beskjed om at alt var ordnet på forhånd, og at vi bare kunne gå og hente oss den maten vi ville ha. Sykt herlig! Vi satt der blant fashionistas, sytti år gamle damer med lilla permanent, modeller og andre mennesker som alle var veldig stilige. Noen av verdens viktigste mennesker i motebransjen satt kanskje i det rommet. Ikke hver dag man spiser lunsj på samme bord som innkjøperne til Saks, Barney's og Bergdorf Goodman! Maten var skikkelig god og :)

Veldig innholdsrik skoledag med masse nye inntrykk. Jeg har så lyst til å flytte til New York om noen år og bo her leeenge. Jeg er så heldig som fikk sjansen til å dra på coterie, kul og interessant opplevelse :)


  Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn