Heisann sveisann!

I går gikk jeg og Thea oss en tur ut i godværet. Appen på mobilen sa 17 grader, og jeg tror det stemte på en prikk. Vi ruslet rundt i bare tskjorte med solbrillene på nesa. Superherlig! Vi gikk nedover mot Chinatown, fordi jeg skulle se om jeg fant meg noen grønnsaker og bær. Det var som å komme rett til Kina, bare noen hundre meter fra designerbutikker og kunstgallerier oppe i SoHo. Jeg har aldri vært i Kina, men følte jeg var ganske nær i går. Enn at denne verdenen finnes kun tre minutter fra der jeg bor. Crazy,

Grønnsaker, frukt og bær er utrolig billig i Chinatown, og alt er så stort! Potetene er tre ganger så store som i Norge, og det samme gjelder for de fleste andre grønnsakene også. Jeg fant et eple som var større enn hånda mi liksom. 

De har utallige sorter fisk, reker, skalldyr, blekksprut og annen sjømat. Jeg ble helt forundret over det store utvalget, at det går an å ha så mye forskjellig! 

Jeg følte meg nesten litt alene i Chinatown blant alle kineserne. De var så stressa og rutinerte med handlinga, følte jeg bare sto i veien for dem egentlig. Det merkes at de har en helt annen kultur enn det amerikanerne har. Jeg er blitt vant til å si "Excuse me", "Sorry" og "Please" for alt mulig her, og føler amerikanerne nesten er for høflige til tider. I Chinatown fungerte det ikke sånn. Her eksierte det ikke noe "excuse me", og man venter ikke på at andre skal få gå først. Om man skal forbi, så skal man forbi, koste hva det koste vil. De presset seg sammen og klemte seg forbi hverandre uten å syns det var noe unaturlig. Det var flere ganger jeg følte jeg ble presset bort når jeg sto og kikket på noe, bare fordi en søt liten (og frampå) dame også skulle kikke på det samme. Morsomt å se hvor ulik kulturen deres er, både fra min og amerikanernes :-)

Tørket fisk, tørkede reker, tørket blekksprut og tørkede blåskjell. De bruker virkelig maten på alle mulige måter her.

Stappa sa du?

Hvilken vil du ha til middag? På flere av matmarkedene vi var innom hadde de svære akvarium med ulike fisker og skalldyr. Man kunne velge hvilke fisker man ville ha, og da fisket de dem bare opp fra tanken med en håv. Kult! 

Det luktet ganske ubehagelig inne på markedene. En salig blanding av folk, fiskelukt, krydder og kjøtt.

Wæææ. Frosk?! Virkelig?! Dette var det eneste bildet jeg fikk knipset før jeg måtte gå noen meter unna disse froskene. Æsj - se så store de er! De største var sikkert 20 centimeter! Jeg var livredd for at de skulle hoppe opp fra baljen og oppi håret mitt eller noe, men de bare satt der helt rolige og pustet. Merkelig. Finnes det ett dyr kineserne ikke spiser? Det tror jeg ikke. De solgte også levende ål og blekksprut.

En lurkikk inn på kjøkkenet. Det som henger der er en helstekt gris. De har nettopp dratt den ut fra ovnen, og er i ferd med å begynne å dele den opp mens den henger i taket. Alt av kjøtt var veldig.. ja...åpent, i Chinatown, og alle mulige kroppsdeler lå i store disker klare for salg. Det var noen ganger jeg ble litt kvalm og måtte kjappe meg videre for å se noe annet. Om jeg hadde vært vegetarianer hadde jeg nok besvimt på et blunk der inne.

Bare å gå og kikke på markedene her var en opplevelse, og en helt ny kulturerfaring. Veldig interessant og morsomt å se hvor mye rar mat de har! Det blir ikke siste gang jeg vandrer rundt i Chinatown. Haha, for en dag!

 

 

PS: Husk spørsmålsrunden! Spør meg om hva som helst :) Se forrige innlegg.


  

Elise
Ser ut som et utrolig spennende sted! :)
24.03.2014, 10:14 URL: http://elisesolberg.no
Veronica
Så utrolig spennende :D
24.03.2014, 19:19 URL: http://www.veronicawi.blogg.no
Thea Aas Brandlistuen
Så kjempe spennende ut !
24.03.2014, 20:14 URL: http://theabrandlistuen.blogg.no
Maren i Kansas
herlige bilder!! Jeg var i NYC i 2012, og da var vi også innom China Town. Utrolig gøy å se og gå rundt i gatene der!:-)
24.03.2014, 22:38 URL: http://marenikansas.blogg.no
tinalvs
Så heldig du er!!

Har så lyst til å bo i NYC selv, gleder meg til jeg skal dit i sommer :)
25.03.2014, 15:34 URL: http://tinalvs.blogg.no


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn