Hei dere! 

Nå er jeg kommet meg på nett i leiligheten! Jeg og de andre roomiesene er vel fremme i New York, og har nettopp våknet etter noen få iskalde timer søvn. Leiligheten var over all forventning, og ganske mye større (og renere!) enn det jeg hadde forestilt meg. Etter den lille sightseeingen vi fikk med drosjen i går, ser det ut som vi bor helt perfekt plassert, og vi ser rett på the Empire State Building bare noen skritt ute på fortauet. Huset vårt er typisk New York, og vi har til og med sånne branntrapper som man ser på film 

Flyturen over gikk helt greit, til tross for en stressende tur nedover til Oslo. Flyet mitt fra Trondheim ble en og en halv time forsinket, og jeg var redd for å miste flyet videre til New York. Jeg hadde superflaks, og rakk innsjekk da det var igjen 10 minutter (!!!). På tur nedover til Oslo sprakk kofferten min også, så jeg var livredd for å finne igjen trusene mine på bagasjebåndet i New York. Det gikk heldigvis bra, og jeg fikk med meg alt pikkpakket over uten å glemme av noe.Flyet fra Oslo ble to timer forsinket, og vi sto på rullebanen utrolig lenge.Dreamliner-flyet var veldig fint, og utrolig stort! Da vi landet på JFK måtte vi gjennom immigrasjon, og de skulle gå gjennom papirene våre og visumet for å komme inn i landet. Vi sto i kø sikkert en time før vi fikk komme igjennom. Mannen i skranken var heldigvis hyggelig, og det var ikke så skummelt som jeg var forberedt på. Da vi kom oss ut av flyplassen måtte vi stå i en nok en kø, nå til taxi. Vi kom oss omsider frem til leiligheten, og kjøpte oss frossenpizza som kveldsmat. 

Så langt trives jeg kjempebra!! I dag skal vi på IKEA i Brooklyn for å handle inn litt stæsj til leiligheten. Den var egentlig ganske bra utstyrt, men vi må handle litt vasketing, sengeklær (har ingenting her, har sovet i det jeg reiste i i går...), og litt pynt og sånn :) Skal også bestille meg macbook og kjøpe kamera, så nå blir det bilder folkens! Gleder meg til å fotografere alt! Det er så koselig her, og strøket vårt er helt perfekt! Skal også ta masse bilder av leiligheten.

Snakkes senere, nå skal jeg ut i New York!

Hei! 

Nå har jeg akkurat pakket ferdig, og skal snart legge meg :) I morgen blir det en lang dag. Nå er jeg ikke nervøs i det heletatt, men gleder meg bare til å reise! Må fortsette med siste finish her nå, neste gang dere hører fra meg er jeg i NEW YORK!

God natt! 

 

0 days left!
Hei alle sammen!

Nå sitter jeg her og nipper i meg eplemost og håper at jeg snart får lyst på noe å spise. Jeg har nemlig hatt tidenes verste uflaks, og fått matforgiftning to dager før avreise. Som overskriften sier, worst timing ever. Formen begynner heldigvis å bli litt bedre, så jeg krysser fingrene og håper at det hele går over så fort som overhode mulig. Jeg har ikke fått pakket noen ting i dag, men heldigvis er det ikke så mye som mangler.

Jeg begynner å bli skikkelig nervøs for reisen nå. Jeg ser for meg det kommer en tåre eller tre på flyplassen i det jeg skal si hade, men jeg håper jeg slipper unna med bare det. Det kommer til å bli vanskelig å dra, men jeg må bare fokusere på at det er drømmen jeg skal oppleve, og drømmen jeg reiser til. Heldigvis møter jeg roomiesene i Oslo, og det blir godt! I morgen er det den siste dagen hjemme, og jeg håper jeg er i superform til da! Jeg skal handle inn litt mat og snacks til reisen, og kanskje et blad eller noe, og så må jeg innom storesøsteren min en tur for å si hade til dem :-)

Jeg skal verken ha med meg pc eller kamera, fordi jeg skal kjøpe begge deler med en gang i New York, så takk gud for at det går an å se mange filmer på flyet! Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe med meg en bok til reisen, men det ble bare bortglemt oppi alt annet. Kanskje jeg finner noe på bokhandelen i morgen!

Har dere noen tips til gode bøker å lese på flyet?

Nå skal jeg tvinge i meg det siste av eplemosten, og sette på litt Sex and the City! Kanskje jeg kommer i litt bedre humør da :-) Ha en super kveld folkens!
Hei! 

Denne helga har vært fullpakket, og ganske herlig :) Fredag var jeg ute med Bikbokjentene. Vi dro på en ganske nyåpnet restaurant her i dalen og spiste asiatisk mat. Jeg spiste innbakte scampi, og det var kjempegodt! Hadde en kjempefin kveld sammen med verdens beste kolleger! Jeg fikk også en kjempefin hade-gave fra dem, heldig som jeg er 

Se så fiiin. 

Lørdag var jeg på jobb tidlig, og i 20-års-bursdag hos Trude, min beste barndomsvenninne, på kvelden. Der fikk vi masse god mat, en nyydelig bringebærkake og masse sladder og kos. Det var godt å treffe alle sammen igjen, er alt for lenge mellom hver gang. I går var jeg og kjæresten til Oppdal og sto på slalomski. Dette var vår siste "fridag" sammen før jeg drar. Vi hadde det kjempekoselig, og selv om det var lite snø i bakken, fikk vi testet skiene litt denne sesongen også. 


Vi var så slitne da vi kom hjem at det ble en tre timer lang powernap, haha. I dag har jeg vært på varetelling og hos mormor og spist vaffel. Så, det var den siste helgen hjemme! I dag er det mandag, ny uke, og definitivt nye muligheter og opplevelser! Nå er New York faktisk så like rundt hjørnet at jeg begynner å bli stressa.

I dag skal jeg bruke tiden på å pakke enda mer, kanskje vaske litt klær jeg skal ha med og skrive ut resten av papirene. Det er ganske mange papirer som må med. Jeg så på facebook at noen medstudenter hadde glemt et ark som fulgte med visumet, og de ble pint gjennom et langt og utrivelig intervju på flyplassen. Uff.. 

 

I morgen er det bare 2 dager... Iiiih, nervøs.

 

3 days left!

Hei folkens! 

Kom hjem for ikke så lenge siden, og har nettopp spist middag. I dag var det min nest siste arbeidsdag på Bikbok. Nå er det bare i morgen igjen, så skal jeg ikke jobbe noen ting på nesten fire måneder! Vi Bikbok-jentene skal ut å spise god mat og ta et glass vin i kveld, og det gleder jeg meg masse til! Blir koselig å ha en siste samling med alle sammen før jeg drar :-) 

Ser det er mange av medstudentene mine som allerede er i New York. Rart å tenke på at det snart er min tur også. Jeg får en liten klump i halsen når jeg tenker på det å flytte. Men det er jo bare fire måneder. Bare fire måneder. I det store og hele er det ikke lenge i det hele tatt, men akkurat nå kjennes det ut som jeg skal være borte et helt liv. Jeg er så glad i familien min, vennene mine og kjæresten min. Hvordan skal det gå å være fire måneder borte fra dem? Jeg har heller aldri bodd noen annen plass enn hjemme hos mamma og pappa, og nå skal jeg plutselig ut i den store verden.


Meg og lillesøster i NY. Kommer til å savne den snuppa her. 

Jeg må begynne å kjøpe all maten selv, vaske alle klær (hvor i all verden skal vi vaske klær... aner ikke om vi har vaskemaskin), og forsove meg fordi mamma ikke roper at jeg må våkne.. Lista er lang. Jeg skal rett og slett bli voksen. Dette er jeg ikke det minste bekymret for, jeg er ganske selvstendig av meg, men det blir uvant å ikke ha mamma der for å hjelpe til og svare på alt jeg lurer på.

Innerst inne vet jeg veldig godt at det kommer til å gå bra alt sammen. Jeg skjønner ikke engang hvorfor jeg er nervøs; dette er jo drømmen min! Selvfølgelig går det bra! Jeg kommer sikkert til å ha de beste månedene i mitt liv så langt. Det er nok veldig viktig å fokusere på å utforske mye og være med på mest mulig, og det har jeg tenkt å gjøre. Byen som aldri sover må jo oppleves. Jeg gleder meg til det øyeblikket jeg begynner å føle meg "hjemme" i New York. Når jeg får egne favorittbutikker og yndlingsrestauranter og kan veien til skolen utenat i blinde. 

Jeg vil danse skoene av meg på nattklubb, nyte solnedgangen fra taket på en skyskraper, spise rar mat i China-Town, shoppe i SoHo og drikke alt for mye kaffe fra de hundre kaffebarene på Manhattan. Byen som aldri sover blir snart min by. Mulighetene er uendelige! 

 

6 days left!
God kveld alle sammen!

I dag har det vært en travel, men trivelig dag. Skulle egentlig ha fri i dag, men ble oppringt halv åtte i morges og fikk spørsmål om å jobbe likevel. Følte jeg måtte ta på meg jobb når jeg fikk muligheten. Var ferdig på jobb klokka tre, så dro jeg og pappa direkte opp til besteforeldrene mine for å spise middag. Det var utrolig koselig, og godt å bli vartet opp litt, hihi. Etter femten klemmer og hadebra, dro jeg hjem igjen og begynte å PAKKE! Jeps, dere leste riktig, nå har jeg endelig begynt å pakke på ordentlig. Har ikke fått pakket så mye, men er på god vei!

Million dollar question: what to bring?

Som dere ser på bildene, har jeg funnet frem litt bøker, almanakken jeg fikk av min kjære lillesøster til jul, favoritt-skinnhanskene, en søt rosa notatblokk jeg fikk fra kjæresten og det nye paljettskjørtet mitt. Skinnbagen er den jeg skal pakke håndbagasjen i, der kan jeg pakke et helt klesskap omtrent. 

Det er så utrolig vanskelig å velge ut hva jeg skal ha med meg. Har plass til mye, men vil ikke pakke for mye eller for tungt. Vil også unngå å ta med ting jeg ikke kommer til å bruke så mye. Jeg blir nødt til å sette meg ned med alle klærne mine og velge ut de jeg liker aller best. Alt utenom klær er ganske enkelt, tror jeg. Har funnet frem en del elektroniske saker, pluss alle papirene jeg trenger, så jeg håper jeg har det meste i orden. Det ville vært surt å  for eksempel glemme et viktig ark angående visumet, det kan bli mye styr på flyplassen om jeg ikke har med alle nødvendige dokumenter.


(bilder fra NY i sommer)

De er ganske strenge på flyplassene i USA, og de kommer til å stille en del spørsmål om hva jeg skal og hvor jeg skal studere, så jeg er nødt til å ha papirene i orden. Vil helst slippe å bli tatt med inn på det lille rommet (min største flyplasskrekk), haha.

Ser også filmen Valentine's Day mens jeg pakker, den er såå koselig! Er litt trist å tenke på at kjæresten ikke kommer til å være med meg i New York på Valentine's Day.. Jeg og Veronica (en av de jeg skal bo med) har i stedet planlagt å være hverandres date på Valentine's Day i år!

God natt dere!

 

8 days left!


Heisann!

Nå sitter jeg her og håper at et lyn av inspirasjon skal treffe meg i hodet.. I går ble det lagt ut en oppgave på Fronter som må leveres før skolen starter i New York. Hadde ikke peiling på hva oppgaven skulle handle om på forhånd, men trodde det hadde litt med studiet mitt å gjøre selvfølgelig. Har sett over oppgaven ordentlig nå, og skjønner ikke helt hva jeg skal begynne med.  

Oppgaven er å skrive et essay om hvor viktig massemedia og sosiale medier er, og hvilken rolle det spiller for spredningen av kunnskap i samfunnet i det tjueførste århundre. Og så videre og så videre. Essayet skal være på rundt 1200 ord, og det er jo egentlig fort gjort. Det vanskelige er å finne ut hvordan jeg skal starte og hva som skal være hovedpoenget mitt i essayet. Jeg håper det blir enkelt å skrive når jeg først kommer i gang :-)

Oppgaven må leveres senest første skoledag, men jeg har lyst å gjøre den ferdig i løpet av denne uka for å få det ut av verden. Heldigvis har jeg fri i morgen, så får se om jeg får gjort noe da! 

For å få litt inspirasjon tenkte jeg å se det nyeste Victoria's Secret Fashion Show! Ikke at det har så mye med oppgaven å gjøre, men det er jo i New York da, såå. Gikk jo på tv i USA i desember, men jeg har ikke hevet meg rundt og sett det enda, så nå gleder jeg meg! Woho! Klar for en real kosekveld med både treningsinspirasjon og New York-gledings (...og en stor skål med is)! 

 

9 days left! <3
Hei igjen!

Håper dere har hatt en fin start på uken! Jeg har hatt fri i dag, og fått sovet lenge. Utrolig godt etter ei arbeidshelg. I dag er det 10 dager igjen. Det var nettopp 99. Begynner å kjenne det skikkelig på kroppen at dagen nærmer seg. Har skikkelig sommerfugler i magen og har lyst til å hoppe i taket fordi jeg gleder meg sånn. Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en skikkelig vaskeøkt på Bikbok, der jeg jobber. Vi har skrubbet gulv og vegger, og hadde også en liten sladrepause med pizza. Er absolutt ikke noe glad i å vaske, særlig ikke mitt eget rom, men når jeg skal vaske alle andre plasser enn hjemme blir det plutselig tusen ganger så morsomt! Rare greier :-) 

Det var også en av de siste sammenkomstene med alle kollegene mine, noe som føles litt rart. Er så vant til å være på arbeid etter å ha jobbet hele tiden siden juni, så det blir uvant å ikke dra dit på en god stund fremover. Jeg kommer til å savne alle sammen!
Har mine siste arbeidsdager nå til helga, så er det kun fokus på pakking og kjærestekos de siste dagene, før jeg drar neste torsdag. Gleder meg til å treffe roomiesene mine også nå! Jeg skal ta fly alene nedover til Gardermoen fra Trondheim, og møte resten av gjengen der. Jeg ser for meg det kommer til å bli noen emosjonelle 50 minutter nedover til Oslo, haha. Når jeg kommer frem er det rundt tre timer til flyet til New York letter. Godt å ha god tid mellom avgangene. Jeg kommer til å trenge tiden og, da jeg må hente ut bagasjen min på flyplassen i Oslo, og så gå opp til 'avgang' igjen og møte jentene før vi sjekker inn sammen. 

 

Vi skal fly Norwegians Dreamliner over, og det gleder jeg meg til! Godt å ha eget mediasystem, og få muligheten til å velge filmer og sånt selv. Har hatt alt for mange flyturer med vondt i nakken og dårlig filmlyd. Skal også ha med meg masse godt å spise på, og en god bok å lese, det er tross alt 8 timer i ett og samme sete. Vi kommer frem ca klokken 20 amerikansk tid, da er klokka 2 på natten i Norge. 

Nå så jeg akkurat at en oppgave som må leveres før avreise er blitt lagt ut, så jeg må ta en titt på den før jeg legger meg :-) God natt dere!
Hei! Nå sitter jeg og nyter en kopp "kaffe" (halve koppen er vel kakao) og tv-serien Castle, en av mine favorittserier. Har hatt en veldig fin helg, og har fått kost meg litt innimellom jobbvaktene.I kveld har nesten hele storfamilien vært her på middag, som en slags lykke-til-middag for meg før jeg reiser til USA ♥ Fikk tulipaner og roser og spiste masse is med peanøtter på. 

Nå er det siste innspurt med papirer og alt sånt; det er utrolig masse papirarbeid som skal til for å få reise inn i USA. Heldigvis er vi snart i mål, og jeg håper inderlig at det siste papiret for leiligheten snart er signert. Skal straks en tur på jobben til pappa for å scanne alt av papirer som skal ligge igjen hjemme. Skal scanne inn pass, visum (som er inni passet) og visumpapirene. De som leier ut leiligheten må ha kopi av gyldig ID, så må skynde meg å sende det så fort jeg får det til. 


Lurer sånn på hvordan leiligheten er i virkeligheten.. Har bare sett noen få bilder, og på de bildene kunne man ikke se så mye som jeg kunne ønske. For eksempel var dusjforhenget trukket for på bildet av badet, så kanskje vi ikke har dusj en gang, haha. Joda, det er vel ikke noe å bekymre seg for. Vet heller ikke hvordan det er med soverommene, hvor god plass vi har til sengene og oppbevaring og sånt. Kjøkkenet så veldig fint ut da, og er mest sannsynlig det største rommet av alle. Vi må vel en liten tur på IKEA en av de første dagene for å kjøpe inn litt diverse ting og tang. Forventer ikke at det er fullt utstyrt akkurat, men vi får se når vi kommer frem! :-) 

 

Om en og en halv time er det kun 10 dager igjen! Wohoo

Kos dere den siste tiden som er igjen av helga! For min del blir det helg i morgen :-)
Hei! 

Nå har jeg nettopp sagt hade til Eirin, min kjære kjære kusine :-) Vi har laget oss pizza og sett Herlige Hjem, koselig fredagskveld! Har som vanlig vært på jobb i dag, og skal jobbe både i morgen og også på søndag.. Må for alvor begynne å pakke snart, noe jeg sier til meg selv hver dag. Hittil har jeg bare hevet diverse ting oppi den ene kofferten jeg har på rommet mitt. Men det haster vel ikke så veldig, er nesten to uker igjen enda..Det er så mye jeg gleder meg til! Jeg er som mange andre en stor fan av Sex and the City. Det kommer til å bli så morsomt å dra til alle de stedene man ser i serien og i filmene! Et av stedene som dukker opp i serien har jeg faktisk vært på før. Det er en restaurant som heter TAO, som er en veldig populær restaurant i New York. Den ligger i Midtown, og serverer masse nydelig asiatisk mat. Mange av dere har sikkert sett restauranten før på TV eller på andre blogger. Den er i hvertfall lett å kjenne igjen, siden en gigantisk buddha er plassert midt i restauranten!

Jeg spiste and da jeg var der, noe som var veldig godt, men samtidig veldig spesielt. Men det var ikke anden som imponerte meg. Det jeg absolutt, uten tvil skal spise der igjen er Tempura Sweet Potato! Spiste det som forrett, og jeg er sikker på jeg kunne levd på det sju ganger i uka. Det er noe av det beste jeg noen gang har smakt! Helt utrolig nydelig. 

Har bare mobilbilder fra da jeg var på TAO, de var ikke noe å legge ut akkurat. Jeg lover å ta masse nye bilder NÅR jeg skal dit. Jeg skriver når med store bokstaver så jeg lover meg selv å dra dit, hihi. Mmm, nå fikk jeg skikkelig lyst på tempura søtpotet.. 

Ha en nydelig fredagsnatt om dere er ute og danser, og ha en nydelig fredagsnatt om dere bare er hjemme og koser dere sånn som meg! Snakkes!

 

13 days left! (snart 12!) 
Hei og hopp! Om bare 16 dager (så godt som to uker!!) er dagen her, dagen jeg har ventet på altfor lenge! Frem til avreise skal skal jeg først og fremst bruke tiden på å jobbe. Nå er det siste innspurt for å få fylt opp kontoen enda litt mer til når jeg kommer frem. Har spart mer enn nok penger, men jo mer man har tilgjengelig, jo bedre er det selvfølgelig :-) 

For å ikke glemme bloggen helt de neste ukene, kan jeg fortelle om ting jeg gleder meg ekstra mye til!

Se så fint da! Da jeg var i NY med familien i sommer, var vi selvfølgelig innom mange typiske turistattraksjoner. Var på toppen av både Empire State Building og Top of the Rock, noe som var helt fantastisk. For en utsikt man har derfra! Faktisk synes jeg utsikten fra Top of the Rock var finest, mest fordi man får se Empire State Building derfra. Empire State Building har så nydelige lys om kvelden! Det var også litt enklere å ta bilder fra Top of the Rock, da det ikke var like mye gitter og gjerder som på Empire State Building :-)

 

Empire State Building - på toppen av verden!

Den fantastiske utsikten over den store byen er noe jeg er nødt til å oppleve igjen. Og ikke minst følelsen av å se ned på bakken når man står i toppen av bygningen. Det er helt rart å se på livet der nede i de travle gatene så utrolig langt unna, samtidig som man kjenner vinden i håret langt oppe i himmelen. Wiii, gleder meg!

 

 

16 days left!Hei alle sammen! 

Har fri i dag, og det eer så kjedelig! Er så uvant å ikke jobbe, og lite poeng i å ha fri når alle andre ikke har fri samtidig. For å ha noe å gjøre i dag, tenkte jeg å gjennomføre noe jeg har tenkt på lenge. Som dere kanskje ikke vet, er jeg litt fotograf på fritiden. Fotografering er aller mest en morsom hobby, men har også blitt litt "jobb" de siste årene. Hvor mye jeg fotograferer varierer veldig både etter inspirasjon, tid og anledning :) Har lenge hatt en facebookside som jeg fra tid til annen har oppdatert med bilder, men den har dessverre blitt lite brukt i det siste..Så derfor har jeg brukt tiden i dag på å lage meg min egen online portfolio! (Dere kan se den HER) Har tenkt på det lenge, og synes det ser litt mer ordentlig ut enn den facebooksiden jeg hadde. På nettsiden kan dere se et utvalg av bildene jeg har tatt de siste årene, alt fra barnefotografering til bandfoto og konfirmasjonsfoto. Den er ikke i nærheten av ferdig enda, men føler jeg har kommet godt i gang bare på noen dager. Gjerne sjekk den ut om dere vil, det hadde vært koselig! Om det er noe dere lurer på angående fotograferingen er det selvfølgelig også bare å spørre! 

I går hadde jeg forresten min første photoshoot på altfor lenge! Utrolig godt å komme i gang igjen. Attpåtil var det gravid-shoot, og det var kjempemorsomt! Godt å få brukt kameraet litt, måtte nesten tørke støv av det før vi begynte... Kanskje jeg får bygget på portfolioen litt i New York? Hope so, det er hvertfall ikke mangel på motiv der borte :)

 

Gjerne sjekk den ut her! MARENVO PHOTOGRAPHY <3

Ha en fin torsdag folkens!

 

21 days left!
Hei dere! Nå er det bare 22 dager til avreise. Må seriøst begynne å pakke litt smått nå, men det er så vanskelig å begynne. Har skrevet flere pakkelister nå, og jeg kommer på nye ting hver gang. Dessverre kan jeg ikke ta med meg alt jeg eier, så jeg blir nødt til å være litt streng med meg selv og rett og slett prioritere mye bedre enn jeg normalt gjør. Har en tendens til å ta med alt for mye klær på ferie, og jeg har ikke lyst til å overpakke nå, slik at jeg blir nødt til å kaste mye ved avreise igjen. 

Men ja, her kommer den!

 

Er garantert noe jeg har glemt. Jeg aner ikke hvor mange gensere og topper og sånt jeg skal ha med, får bare vente og se hvor mange av favorittene som får plass. Tenker heller ikke å overpakke koffertene, må jo ha en del plass igjen til hjemturen også! Skal kjøpe både Macbook og nytt kamera første dagen i New York, så det skal jeg ikke ha med meg over. Speilrefleksen min blir for stor og tung å drasse med seg, så jeg har bestemt meg for å kjøpe et nytt, speilløst kamera i stedet for å ta det med.

Woho, da var pakkelista ferdig. Den er nok ikke komplett enda, men så og si det meste er forhåpentligvis nevnt. Ellers koser jeg meg med første sesong Gossip Girl i dag, blir i skikkelig godt humør av å tenke på at jeg snart skal oppleve alt det fantastiske byen har å by på!

 

Om dere ser noe jeg har glemt, ROP UT 

 

22 days left!
Hei dere! Nå sitter jeg med føttene godt pakket inn i dyna og koser meg. Gleder meg mer og mer til NY for hver dag som går nå! Har bestemt meg for å se alle episodene av Gossip Girl på nytt igjen for å komme i skikkelig modus! Har ikke sett den de første sesongene siden de gikk på tv, så det blir nesten som å se det for første gang igjen ♥ Fikk forresten ei super bok i julegave av verdens beste venninne! Hadde ønsket meg Tim Gunn's Fashion Bible til jul, og ble kjempefornøyd da jeg pakket opp gaven og så den lå inni. 

 

Boka handler om motens historie, og fortellingen om hvordan moten har utviklet seg gjennom tidene, helt fra motens begynnelse til i dag. Utrolig interessant! 
 Nå har jeg poppet meg popcorn, og rigget meg skikkelig godt til for å begynne å lese. Tim Gunn er en person det hadde vært kult å møte i virkeligheten, kanskje jeg støter på ham i New York? Hoho. Nei, nå må jeg legge fra meg pc'en. Kort lite innlegg fra meg i dag, vil heller blogge mer når jeg har noe å blogge om. Snakkes senere, neste gang skal jeg vise dere første versjon av pakkelista mi :)

Ha en nydelig søndagskveld videre!

 

25 days left!Hei! 

 Begynte å tenke på at jeg enda ikke har fortalt hva jeg skal studere i NY. Som tidligere nevnt skal jeg studere via Gateway College, som tilbyr ulike semesterstudier forskjellige steder i verden. Har lenge hatt drømmen om USA, og vurderte lenge å starte på en bachelorgrad der borte. Etter mye om og men og vurderinger frem og tilbake, fant jeg ut at jeg ville teste livet i Amerika før jeg eventuelt bestemte meg for å studere der lenger. Da passet det fint med et studie med Gateway College. Perfekt å bo der et lite halvår, og i tillegg få muligheten til å studere fag som interesserer meg veldig!

Studiet heter Fashion Management and Entrepreneurship, og inneholder fagene Business English, Marketing, Fashion Management og Entrepreneurship. Jeg vil studere entreprenørskap og markedsføring senere, så dette kurset virker ganske perfekt for meg! Noe annet som er utrolig positivt med dette, er at jeg kommer til å forbedre engelsken min mye. I tillegg til å være omringet av New Yorkere, foregår også all undervisning på engelsk. Kommer sikkert til å glemme hvordan det er å snakke norsk til slutt, hoho.

(Bilde fra i sommer)

Søkte på skolen allerede i januar i fjor, og det tok ikke mange dagene før jeg fikk telefon fra Kjetil Lundstein i Gateway. Det siste året har jeg jobbet og spart, jobbet opptil 12-13 timer om dagen på det meste (puh). Føler ikke det er lenge siden nedtellingsappen min på mobilen viste 250 dager, og det er rart å tenke på at flyttedagen ikke er langt unna lenger. Jeg har en skikkelig Karsten og Petra-følelse, jeg grugleder meg. Gleder meg til alt jeg får oppleve, og gruer meg til å flytte fra alt og alle. Men det vil bli verdt det alt sammen! 

 

27 days left <3

 


Hei! Tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan jeg skal bo i New York. Jeg har blitt kjent med tre andre jenter som også skal studere med Gateway, og vi har bestemt oss for å dele leilighet. Vi har bare møttes en gang, men føler vi allerede kjenner hverandre ganske godt. Gleder meg til vi skal oppleve byen sammen! 

Når det kommer til leilighet, var dette egentlig et sabla styr. Boligmarkedet i New York er visstnok veldig hektisk, og beslutninger må tas nesten på minuttet. Hvis ikke man er rask nok, kan man risikere å "miste" leiligheten man har lyst på til noen andre, og man må starte helt på nytt igjen. Dette skjedde kanskje tre ganger i løpet av jakten vår på leilighet; vi var rett og slett for trege til å bestemme oss. Men så er det ikke bare bare heller, når fire jenter fra ulike deler av landet skal bestemme seg der og da for om vi ønsker å betale depositum på en leilighet vi aldri har sett mange tusen kilometer unna. Så dette med leilighet var ganske stressende en periode. Også er leilighetsstandarden der borte mye dårligere enn her i Norge, så vi måtte senke kravene våre en del etterhvert som vi trålet oss gjennom de ledige plassene. 

MEN! Vi endte til slutt opp med å bare hoppe i det og ta den neste leiligheten som vi var enige om så grei ut, og skynde oss å booke den før noen andre kom oss i forkjøpet. Vi endte opp med en leilighet i området SoHo, noe som er midt i blinken! Leiligheten ligger i gangavstand til skolen (håper jeg), og nære alt vi måtte trenge. Vi er omringet av designbutikker, cafeer, restauranter og koselige bygninger. Det finnes ingen skyskrapere i SoHo, så det blir litt mer nabolagfølelse enn lengre ned på Manhattan. Også synes jeg SoHo var en av de triveligste områdene i New York da jeg var der sist, så dette blir bra! 

Dumt at jeg bare må bruke weheartit-bilder ennå, blir mer å ta bilder av om noen dager! :)

 

Skal også legge ut bilder av leiligheten senere, de jeg har sett til nå er ikke noe å legge ut egentlig. Håper forresten dere liker bloggen så langt! Gleder meg sånn til å flytte nå! Snakkes i morgen, nå skal jeg ut å jogge av meg jula :)

 

28 days left <3

 
God ettermiddag, og GODT NYTTÅR! Offisielt 2014! Året der alt skal skje er i gang! Selvfølgelig er det obligatorisk med fyrverkeribilder i dag, så jeg slenger med en video fra gårdagen. Nyydelig fyrverkeri! Startet kvelden med middag hjemme hos kjærestens familie, før vi dro videre på fest litt senere. Ser for meg nyttårsaften i New York er litt annerledes enn her hjemme i Norge, de gjør alt så mye større enn oss! Har vært i USA og New York en gang tidligere, på ferie med familien i sommer, så jeg vet litt hva jeg går til, samtidig som jeg ikke aner hva jeg skal forvente. Blir nok noe helt annet å bo der enn å være der på ferie.. Skal fortelle dere om hvor og hvordan jeg skal bo litt senere! Har det aller meste klart med bosted og sånne ting nå, men litt stress er det.


Føler det er haugevis med ting som gjenstår før jeg er klar til å reise. Hodet bobler over av gjøremål og ting som må skaffes og fikses. Heldigvis er alt styret med visum og papirer i orden, noe som er utrolig godt å slippe å tenke på nå. Likevel er det nok å tenke på. Jeg må:


1    Betale semesteravgift til samarbeidsskolen i Norge 
2    Skrive ut alle papirer som omhandler visum, bosted osv.
3    Ta kopi av pass og visum for å legge igjen hjemme (+ ett eksemplar for å ta med)
4    Betale reiseforsikring (som koster såå mye... Og som er obligatorisk selv om jeg har forsikring fra før av)
5    Melde meg ut av treningssenteret
6    Bestille hjemreise
7    Kjøpe nytt kamera + litt andre småting 
8    og sist men absolutt ikke minst PAKKE! 

Er nok masse jeg ikke har husket på denne lista, som jeg sikkert kommer på senere. Skal begynne litt med pakking og planlegging i dag, og sortere litt klær og diverse. Pakkingen kommer ikke til å bli enkel. Jeg aner ikke hva jeg trenger eller hvor mye klær det er nødvendig at jeg tar med, men jeg skal tross alt gjennom nesten tre årstider når jeg er der. Fra kald vinter i februar til vår i april og sommer i mai. Altså, alt fra boblejakke til bikini. Har prøvd å google pakkelister andre har skrevet, men føler ikke de jeg har funnet dekker alt det som må med. Skal lage en detaljert pakkeliste senere, og legge ut her på bloggen :)  


Her er et bilde jeg tok på Times Square da jeg var der i sommer!

Hva tar man med seg når man flytter til NY for fire måneder?! Nå skal jeg gå og planlegge litt klær og prøøve å skrive en pakkeliste.. Ha en fin nyttårsdag videre folkens!  
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn