Hei! 

Jeg har virkelig ikke noe motivasjon i å blogge nå, noe jeg synes er ganske dumt selv. Jeg kommer nok til å angre meg på at jeg skriver lite nå senere. Jaja. Jeg har hvertfall hatt noen fine dager siden sist jeg oppdaterte litt! 

Det er fortsatt sol, varmt og godt her i byen, og jeg bruker dagene på skole og å være ute i sola. Vi hadde Business for a day på fredag, og læreren vår skjelte oss ut noe helt forferdelig fordi hun hadde forventet mer av oss. Selv hadde vi gjort akkurat som vi hadde fått beskjed om, så denne dagen var ikke noe morsom. Vi kom oss gjennom det, og det var herlig å bli ferdig med det hele. 

Neste uke har jeg bursdaaaag, endelig blir jeg 20! Gleder meg masse, blir nok en god middag og en tur på byen for å feire♥
Aaaaltfor masse frozen yoghurt i det siste. Skal spise masse før jeg drar hjem, kommer til å savne det.

Litt liten plass i vinduskarmen - jeg skulle sitte der og sole meg litt. Var godt i sånn fem minutter, før jeg begynte å miste følelsen i rumpa.

Fredag var vi på karneval! Jeg kledde meg ut som Lara Croft (Angelina Jolie) med pistoler og greier. Skulle egentlig være Pippi, men siden festen skulle være på en nattklubb, ble det så jeg ombestemte meg. Har såå lite bilder fra kvelden, men vi hadde det veldig gøy! Dagene fremover skal brukes til skole og litt eksamenslesing. Nå skal jeg jogge til Central Park, woho!

Håper dere har hatt en fin helg folkens :*

 


De holder på å filme inn en tvserie like ved leiligheten vår nå, på en café jeg har spist frokost noen ganger. Har dere hørt om serien Girls? Jeg har aldri sett serien før, men er veldig glad i Andrew Rannells (fra The New Normal) som er med. Vi ruslet i sneglefart forbi som nysgjerrige turister med kamera i dag, og der satt de, like innenfor vinduet, en og en halv meter unna. Omringet av kamera og lys. Vanskelig å få tatt noen bilder der da, siden folk på settet sa vi måtte bevege oss hele tiden mens vi gikk forbi. Kanskje jeg ser føttene mine på tv om et halvår :-)Hvit som et laken sier du. Jepp, that´s me.

Svipptur innom Chinatown for å se litt på frosker og skilpadder. De stakkars, stakkars skilpaddene. Har lyst til å kjøpe dem for å sette dem friii.

Den fine kirka som ligger like ved huset. Det var et par som giftet seg der en dag, det så såå koselig ut, roseblader og glade mennesker overalt!

Livet smiler :-) Trist, rart, skummelt og frustrerende at det bare er 26 dager til jeg reiser fra denne byen. Det går så alt for fort. Hele oppholdet har gått alt for fort. I begynnelsen kjentes det ut som jeg skulle være her en evighet, og plutselig sitter jeg her og må begynne å tenke på hvordan jeg skal pakke koffertene.. De neste ukene skal nyytes. Samtidig er det godt å tenke på at jeg snart får møte alle hjemme igjen. Herregud så mye jeg har opplevd, sett og gjort på 80 dager.

Dere står vel opp nå dere.. Ha en fin torsdag!
Heei!

I det siste har dagene gått ganske i ett. De siste dagene i påska gikk med på å være ute i sola, trene litt, shoppe og slappe av. Nå fremover er det mye som skjer, men for det meste skolerelaterte ting som er planlagt.. Snart eksamen jo! På fredag har vi fremføringen av vår business for a day, og jeg begynner å bli stressa for å ha det klart. Krysser fingrene for at superhjernen kicker inn og at det går sykt bra. 

Våren har for lengst meldt sin ankomst for fullt, og sommeren titter innom en dag i ny og ned. Det er varmt og godt i sola hver dag, men litt kaldt i skyggen enda. Herlig å kunne gå i sandaler og småsko! Fiine blomstertrær overalt! Så idyllisk og koselig :)

I morgen skal vi jobbe med business for a day hele dagen (kanskje), for å gjøre det ferdig til fredag. Jeg begynner ikke på skolen før to, så jeg håper å få gjort unna en treningsøkt og noen ærend før det. I morgen er det også earth day, og det foregår ulike arrangementer her i byen for å øke miljøbevissthet. Om jeg rekker det tenker jeg å ta meg en tur til Union Square for å se hva som skjer der! 

Håper alle sammen har hatt en fin påske og at dere har kost dere masse med ferie :-) 
På tirsdag reiste mamma og lillesøsteren min Ingrid hjem til Norge igjen. Heldigvis ble Kristin her litt lenger, og vi storkoste oss de siste dagene med spaserturer, kino og enda litt mer shopping :-) Jeg har kjøpt så alt for mye nå, og frykter at jeg trenger tre kolli på tur hjem. Om man har flere enn to kolli på flyet, regnes resten som overvekt, så jeg er spent på hva den siste kofferten vil koste å få med seg.. uff.

Her kommer litt pics fra de siste dagene.

Spasertur i Chinatown, på jakt etter eventyr og påskeegg. 
Max Brenner, herregud, hva kan jeg si. SINNSSYKT deilig sjokoladefondue. Tempura banan, jordbær, vaffel, is, sponge cake, marshmallows.. og sjokolade.

Etter tre dager med 22 grader og strålende sol bestemte værgudene at det måtte snø litt. Jepp, snø. Den smeltet heldigvis over natta.

 French Martini på The Boathouse i Central Park - mmmm..

Flatiron Building sett nedenfra.Blir aldri lei av å fotografere disse gatene. Det er så fint her! Jepps, det var en liten oppsummering av de siste dagene. Nå skal jeg kose meg med de siste dagene i ferien og spise påskeeggetjeg fikk av mormor :-)

Kos dere i bakken, på fjellet, på hytta eller hjemme med masse kyllinger og påskegodt. Jeg misunner dere littegrann nå, men bare litt. GOD PÅSKE!
Hei! Lenge siden sist!

Håper alle har hatt en fin påske så langt, og at dere har kost dere med påskeegg, snø og ski hjemme i Norge. Selv kunne jeg ønske jeg kunne vært på hytta nå, men jeg skal nok klare å kose meg her i New York også. Vet dere, nå er det bare en måned til jeg skal reise hjem igjen. Tiden har gått utrolig fort, og snart vil dette eventyret jeg nå lever være et minne. Jeg har bestilt meg flybillett hjem nå, og merker jeg begynner å telle dagene inni meg. Jeg gleder meg sånn til å møte alle sammen igjen! Jeg gruer meg selvfølgelig til å dra herfra, og kunne ønske jeg bare skulle hjem på ferie. Tiden går superfort, og jeg må bare passe på og kose meg de siste ukene jeg har igjen her i byen som jeg tror alltid vil føles som mitt andre hjem :-)

De siste 10 dagene har jeg som dere vet hatt besøk av mamma og de to søstrene mine. Vi har funnet på masse, og jeg har fått være litt turist jeg også. Vi hadde det kjempekoselig, og jeg er så glad for at de kom og besøkte meg ♥ 

Vi har jaktet på påskeegg hele ferien. Fabergé Big Egg Hunt! Over 270 egg er spredt rundt i hele byen, og man må følge et kart for å finne dem, og scanne dem inn på mobilen. Vi klarte å samle 69 egg til sammen på de dagene vi lette, kjempemorsomt! 

Ralph Laurens cowboy-egg.Det blomstrer i hele byen, og rundt Rockefeller hadde de plantet masse fine tulipaner :)

Diane von Furstenbergs egg.

Mine kjære søstre som jeg er så glad i!

MAMMA♥Ah, nok en gang. Utsikten. 

Vi har ledd mye, spist masse god mat, sett fine steder og opplevd byen sammen. Jeg har hatt ti heeerlige dager sammen med dere!
Top of the Rock - verdens fineste utsikt :-) Hvertfall på topp 3! Hopper litt opp og ned med solbrilene litt på skeiva, hehe.

Nyyydelig med sommer i Central Park. Trærne blomstrer, påskeliljene titter frem mellom gresstråene, ekorn hopper fra tre til tre og fuglene synger. Kommer til å savne Central Park når jeg drar hjem..

Times Square i helgen var helt crazy. Folk absolutt overalt. Jeg skjønner godt at New Yorkerne holder seg unna denne plassen for alt det er verdt - det er utrolig slitsomt å kave seg gjennom folkemengden. Likevel er jeg glad i Times Square, og blir like fascinert av lysene hver gang. 

I dag drar Ingrid og mamma hjem, men heldigvis er Kristin igjen noen dager til. Vi skal kose oss masse! Har vært kjempekoselig med besøk denne uka, og morsomt å vise byen til de jeg er mest glad i :-) 
Helluuen! 

Jeg titter bare innom for en liten update fra dagen i dag. Vi stod opp tidlig og tok oss en liten treningsøkt før vi spaserte ned til Financial District for å se World Trade Center og Wall Street. Andre gangen jeg er her på en måned nå, hehe. Fant også ut at det gikk an å ta bilde oppover med den fantastiske panoramaeffekten på kameraet. Artig å teste den ut litt. Litt bøy på husene har vel ikke noe å si.Etter en runde i Financial District, tok vi tbanen opp til 14st og gikk litt rundt omkring i West Village. Her ligger det en liten restaurant, The Spotted Pig, som er anbefalt i diverse restaurantguider. Den er også på Hellstrøms toppliste. 


De har mye spesielt på menyen sin, som sikkert er supergodt. Jeg er litt dårlig på å prøve de alt for spesielle rettene, så det ble en burger i dag. Jeg fant ut etterpå at jeg valgte rett. FOR en burger! En burger er ikke bare en burger lenger. Denne hadde blåmuggost, og med shoestring fries smakte det helt nydelig. Uff, jeg er alt for glad i mat..

Vi ventet ganske lenge på maten, og servitøren fikk så dårlig samvittighet fordi de hadde problemer på kjøkkenet. Han vartet oss derfor opp med både champagne, juice og brød helt til maten dukket opp. "I'll keep bringing you stuff until the food is done." Jeg nevnte at en av Norges største kokker anbefalte restauranten deres, og med en gang han hørte dette ble han helt i hundre. Han sa at han likte å servere sild til normenn, og før vi visste ordet av det hadde han løpt og hentet en liten delikat silderett. Jeg hadde aldri smakt sild før, men når han kom med den fine lille asjetten måtte vi jo smake. Silden var faktisk ganske god, og jeg ble veldig positivt overrasket :-)

Nydelige trær blomstrer over hele byen! Nå kan det ikke være lenge til gresset spirer heller. Hello pollen. I dag har det vært kjempevarmt ute, og skikkelig shortsvær. Godt over tjue grader, strålende sol og frisk varm vind. Såå herlig med sommer! Jeg tror kanskje noen fregner lurte seg frem på nesa mi i dag - i liiike it :-)

I morgen planlegger vi en sykkeltur rundt omkring, det tror jeg kan bli en morsom opplevelse! Skal prøve å ikke kræsje med en taxi, får se hvor bra det går, haha.
Heisann!

Nå ligger vi trøtte og slitne på hotellet etter en laang dag på Woodbury Outlet. I dag har vi fått shoppet mye - både sminke, treningsklær, kjoler, klokker og sko. Kanskje aller mest sko. Woodbury ligger ca en time med buss fra Manhattan, så vi dro ganske tidlig i morges for å få litt ut av dagen! En av de første stedene vi gikk innom var Converse. Bildet taler vel egentlig for seg selv :-)Akkurat passe stor. 

The house of Gucci. Woodbury Oulet er bygget som en landsby, der ulike merker og butikker har hvert sitt bygg  Dior, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Valentino, Nike, Adidas, Cèline og Bare Minerals er et lite utvalg av de totalt 220 butikkene. Fikk en litt stor pose på NIke, hehe. Jeg sparte Nike-butikken helt til slutten av dagen fordi jeg visste at det var der jeg kom til å handle mest. Helt sinnssykt stort utvalg i sko og treningsklær, alt til halv pris eller mindre i forhold til vanlige sportsbutikker, og helt enorme forskjeller til hvordan det er i Norge. Man jo gå litt crazy da! Jeg fant masse fint som jeg gleder meg til å trene i :) 

Vi hadde en kjempefin dag på outlet-shopping i sola! I morgen planlegger vi en litt roligere dag, det tar på og bære så lenge på de tunge posene... Krysser fingrene for like fint vær i morgen også, og gleder meg til en ny dag sammen med mine fine :-) Nå er det god natt!
Heeei!

I går kom endelig mamma og søstrene mine for å besøke meg fra Norge. Det var herlig å møte dem igjen! Det er veldig godt å få besøk hjemmefra - den lille hjemlengselen jeg har duses litt mer ut.. Jeg ventet på hotellet og møtte dem da de kom fra flyplassen. Jeg trodde ikke det skulle bli så emosjonelt å møte dem igjen, men jeg fikk skikkelig tårer i øynene da jeg plutselig så dem stå rett foran meg. De hadde meg seg masse godsaker til meg, både påskeegg fra min kjære mormor (som jeg savner såå mye!), smågodt, kvikklunsj, norvegia, polly peanøtter og fløtesaus (biffen er ikke den samme uten). Happy giiirl!

Pga jetlag våknet alle sammen før halv seks i morges, og selvsagt våknet jeg også etter hvert. Rise and shine, og ut på sightseeing! Vi var ferdige med frokosten ca klokken åtte, og dro ut for å se oss litt rundt. Allerede tidlig i morges var det ganske varmt ute, og solen stekte skikkelig. Det var koselig å vise dem litt rundt i nabolagene rundt omkring der jeg bor. Helt merkelig at jeg kjenner denne delen av byen så godt nå, skjønner ikke helt enda at jeg faktisk bor her, og ikke er bare på ferie. 

Vi ruslet litt rundt i Soho, og jeg viste dem bygget jeg bor i. 

Såå - SHOPPING. Jeg har spart lenge nå, for å kunne ha muligheten til å handle mye når jeg får besøk. Dette er noen av posene vi kom hjem med. Det ble da litt etter hvert! Vi gikk bare litt opp og ned i Broadway, der har man jo egentlig alt man trenger på en liten shoppingrunde.

Jeg fant meg noen freshe og vårlige Vans. De er så behagelige å gå i, og så likte jeg mønsteret skikkelig godt :) Det ble også litt sminke fra Sephora, fire bikinitruser og tre truser fra Victoria\s Secret og en god body-skrubb fra Soap & Glory.

Damene på Sephora anbefalte dette solpudderet til meg. Jeg har hørt mye om det, og håper jeg blir fornøyd. Det lukter jo sjokolade, det er grunn nok i seg selv til å velge akkurat det. Vannfast dipliner fra Stila (prøvde den på hånda. Lot den tørke og forsøkte å gni den vekk med fingeren, men streken holdt seg akkurat like fin!) Concealer og en liten bursdagsgave til meg fra Sephora. Siden jeg har bursdag ganske snart fikk jeg den med når jeg handlet i dag, det var jo koselig. De ringte til og med i en bjelle og ropte Happy Birthdaay!

Fire freshe bikinitruser som jeg håper å få bruke litt hjemme i Norge i sommer! Ber til alle høyere makter om en solrik og varm sommerferie. Alle i modellen Itsy, som er ganske liten bak. Kjempefine på!

 

Etter mange timer i butikkene dro vi tilbake til hotellet for en liten powernap. Da jeg våkner frs powernapen min, kommer storesøsteren min inn og sier: "Du! Vet du hvem jeg så eller?" Hmneei? "Han fra Twilight vettu!" Og jeg bare, HÆ.. "Ikke han Robert, men han andre, han varulven." Hun hadde visst gått rett forbi selveste Taylor Lautner like nedenfor hotellet vårt. Han sto der i grå dress og snakket i telefonen. GJETT hvem som var litt sjalu når hun fikk høre dette....... Åh.

 

Livet går vel videre, hehe.I morgen skal vi på outlet-shopping! Det blir morsomt, jeg gleder meg. Ha en fin dag i dag alle der hjemme i Norge, og jeg sender en stoor klem til pappa som har bursdag i dag! Gratulerer med dagen pappa! Vi skal feire deg I NY i morgen, savner deg masse :)
Heii!

Nok en solskinnsdag her i byen, og jeg koser meg gløgg ihjel med vårvarmen. I dag har nok vært den varmeste dagen hittil! Jeg måtte til og med ta av meg jakken da jeg og Ragnhild var ute og gikk tur - våren er kommet for å bli! Forhåpentligvis for real denne gangen. Neste uke er det meldt nesten tjue grader!

Så fort sola titter frem kommer alle foodtruckene ut på gatene. Tror mamma hadde likt akkurat denne her!Haha, enkelte folk ass. Han bak meg ville veldig gjerne bli med på bildene, og sto og poserte bak meg hele tiden :-DLunsj på The Grey Dog. Vi gikk rundt og lette etter en cafe med bord i sola i en evighet, men alle vi så var enten stappfulle eller i skyggen.. Såå vi endte opp her da, igjen. Heldigvis slår maten på Grey Dog aldri feil!

Nå er det bare to dager til jeg får besøk, woho! Det blir godt å bo litt på hotell også, har gledd meg til det helt siden sist gang da Erik var her. Jeg har begynt å planlegge litt smått hva vi skal finne på de første dagene. Vi må få shoppet litt, sett Central Park i sola og gått på litt koselige restauranter. Gleder meg til å vise New York til storesøsteren min, hun har aldri vært her før, så det blir ekstra gøy. Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til noen jentedager sammen med de fine søstrene mine og mamma♥ 
Hei!

Det er alltid masse rare ting som foregår i New York, masse gøyale arrangement og happenings. I går ble det arrangert en gigantisk putekrig i Washington Square Park! Folk møtte opp med putene sine og dengte løs på hverandre. Vi hadde ikke med oss puter, men gikk for å se på moroa. Så ut som de hadde det veldig gøy :-D

Det var masse folk i hele parken!

Mange hadde kledd seg ut som superhelter og tegneseriefigurer!(Mobilbilde..) Skikkelig varmt her i dag, særlig i sola! Litt kald vind da, men det begynner vi å bli vant til nå.Crazyyy.Etter vi hadde sett litt på putekrigen satte vi oss ned på en liten restaurant i sola. Herliig. Håper virkelig det nydelige været holder seg lenge fremover! Blir litt ekstra gøy å vise besøket mitt byen når det er varmt og godt ute :-) Krysser fingrene!
Litt mer pics fra gårdagen. Nå som vinteren er over må jeg bytte ut alt det mørke i klesskapet med litt friskere og lysere farger. Herlig å slippe å ta på meg skjerf når jeg går ut døra!

Happy, hehe.

Shake it shake it.

I dag våknet jeg tidlig, og så med en gang at det var surt og grått ute. Jepp, i dag regner det. Jeg har en lang skoledag i dag da, så det gjør det hele litt bedre, siden jeg ikke kan sitte ute i sola uansett. Jeg kjenner det blir litt ekstra godt med helg nå. Nå er det ikke lenge til jeg får besøk heller! Om bare 4 dager får jeg besøk av mamma og begge søstrene mine. Jeg gleder meg veldig til å vise dem New York sånn som jeg kjenner det nå, og vise dem restauranter og kule butikker i tillegg til litt obligatorisk turist-sightseeing. Det bli så koselig! Jeg tror de hjemme gleder seg også :-D
Heluuen. 

I dag er det sandal-vær i New York, og sikkert godt over femten grader ute - HERLIG! Vi har lenge snakket om å gå for å se Carrie Steps, altså trappen til Carrie Bradshaws leilighet i Sex And The City. I dag passet det ekstra godt med en spasertur i finværet, så da gikk vi til et av mine absolutte favorittområder på Manhattan, West Village. Det er så koselig her, og veldig stille og rolig. Godt å slippe unna den konstante folkemassen som alltid befinner seg langs Broadway. 

 

På turen stoppet jeg og Vero selvfølgelig innom 16 Handles for ukens tredje frozen yoghurt. Hihi, det må være lov å kose seg i finværet! Vi fant oss en benk i sola og nøt isen og hverandres selskap. Fiin spasertur med en fin venninne ♥

Liker å se på alle isene mine som et lite kunstverk, haha. Jeg synes de blir så fine hver eneste gang! Jeg har en tendens til å fylle litt for mye is i koppen min, lærer aldri.. Det finnes så mange gode smaker og så mye herlig topping! Her hadde jeg kaffesmak, cookies and cream, eurotart (vet ikke helt hva det vil si, men det er kjempegodt) og salted caramel. Skal jeg sende litt hjem til Trøndelag eller, Ingrid?

Og endelig fant vi trappa. Wii, her har Mr. Big og Carrie stått og kysset godnatt utallige ganger i serien. 

The Carrie Steps! De som bor her er sikkert gaanske vant til turister som har photoshoot utenfor denne døra. 

Trappen ligger forresten i 66 Perry Street for dere som lurer :-)Kula som har kjøpt seg de fine Raybans'a :-) Jeg er kanskje litt jelly. 

Det opprinnelige Magnolia Bakery ligger bare noen titalls meter fra Carrie-trappen. Jentene er på bakeriet flere ganger i serien, og de hadde til og med et bilde fra en av episodene inne i lokalet. Vi ruslet tilfeldigvis forbi, og måtte jo inn og se! Kjempekoselig lite cupcakested på et lite gatehjørne. 

New York forvandles til en helt annen verden når det er godvær. Det har vært kaldt og bittert lenge, men nå som solen titter frem, varmes hele byen opp. Det vrimler av mennesker som er glade for at vinteren er over, og jeg føler at lykkebarometeret mitt også steg med enda et lite hakk i dag. Jeg trives bare mer og mer i denne byen jo :-)
Heeei!

Åh, nå er jeg helt i hundre! Jeg har nettopp hatt tiiidenes løpetur! 

Jeg har et løpeprogram på Nike Running-appen min som går ut på at jeg skal trene meg opp til å løpe 10 km. I dag sto det 6,5 km run, så jeg hev på meg joggeskoene og løp likesågodt over til Brooklyn. Og for et herlig vær der var ute! Jeg måtte til og med ta av meg jakken når jeg kom på andre siden av brua. 

Jeg løp til andre siden av Brooklyn Bridge, og når jeg snudde meg ble jeg nesten litt forelsket. New York er nydelig - særlig i solskinn. Perfekt med en pause i jogginga når man har denne utsikten bak ryggen! Det var så koselig å løpe i dag, for alle joggerne jeg møtte på hilste når vi løp forbi hverandre. Utrolig hvor lite som skal til for at man føler seg enda litt mer happy.

  

Manhattan Bridge. Ser Empire State Building i langt borte i det fjerne :)

Jeg løp innom butikken på tur hjem, holdt omtrent på å tørste ihjel. Og tror dere ikke jeg fant en sinnssykt god fruktdrikke! Nam x100. 

Jeg fant ut at det er nøyaktig 7 km tur retur hjemme og andre siden av Brooklyn Bridge, så det ble egentlig ganske perfekt lengde på turen. Nike Running-appen er genial, den følger hele tiden med hvor jeg løper, hvor fort jeg løper, hvor langt og så videre. Så blir det litt enklere å følge med. Nå er jeg superfornøyd med meg selv! Klapper meg selv på skuldra og håper jeg føler meg like fresh når neste løpetur står på programmet på fredag. Woho!
Nå er det endelig tid for svar på spørsmålene deres! Jeg har prøvd å svare så godt jeg kan :) Er det noe mer dere lurer på, bare legg igjen en kommentar. Hva går studiet ditt ut på og hvilken utdanning sitter du igjen med etter oppholdet i NY?

Jeg går Fashion Management and Entrepreneurship ved Gateway College. Studiet omhandler først og fremst grunnleggende kunnskap om moteindustrien og entreprenørskap. Fagene jeg har er markedsføring, entreprenørskap, business engelsk og mote. Vi lærer om moteindustrien, kommunikasjon og kultur i organisasjoner, hvordan markedsføre et produkt og i entreprenørskapen lærer vi om hvordan man skal lage et produkt fra bunnen av. Alle disse fagene er utrolig interessante, og jeg føler jeg allerede har lært mye!

Jeg sitter ikke igjen med en spesifikk utdanning etter oppholdet i New York. Det jeg får "på papiret" er 30 studiepoeng, på lik linje med det man får etter et semester ved en høyskole i Norge. 

Fin og lys leilighet! Hva betaler dere hver for å bo der i måneden? 

Er jevnt over ganske fornøyd med leiligheten, men etter å ha bodd der en stund nå, føles den ikke så stor og romslig lenger. Om jeg skal bo i New York en gang i fremtiden skal jeg ha en litt lysere leilighet, blir ganske mørkt inne på kjøkkenet og stua, selv om det er midt på dagen. Beliggenheten er perfekt da, ikke noe å si på den. Vi betaler ca 7500 NOK hver i måneden. Vi har betalt sikkerhetsdepositum på ca 6000 kroner hver, som strøm og gass trekkes fra. 

Hva gjør du i New York?

Jeg studerer Fashion Management and Entrepreneurship, lever livet og opplever byen! Jeg er her først og fremst for å oppfylle drømmen min om å bo i New York!Utrolig fine bilder du tar! Hvilket kamera bruker du? 

Tusen takk, så koselig! Jeg bruker Samsung NX2000 her i NY. Fantastisk kamera!


Hvorfor bestemte du deg for å dra? 

Jeg har alltid hatt en drøm om å bo i New York. For meg er det byen over alle byer, og jeg liker det at alt er mulig her. Jeg bestemte meg for å studere i New York for lenge siden, men visste ikke hvor lenge eller med hvilken skole før for ca ett år siden. Jeg er utrolig glad for at jeg bestemte meg for å dra; en av de beste beslutningene jeg noen gang har tatt :)


Trives du?

Ja! Herregud, jeg har det så bra her. Det er noe å finne på hele tiden, og det høye tempoet i byen passer meg perfekt. Jeg trives kjempegodt her, og begynner å grue meg litt til å flytte hjem til Norge igjen..Hvor i NYC bor du?

Jeg bor midt i SoHo, som ligger på den nedre delen av Manhattan. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med plasseringen egentlig. Jeg bor fem minutter fra så og si alt, og om jeg vil en tur uptown, er det bare en kort togtur unna. Jeg er veldig glad for at vi valgte å bo akkurat i SoHo, og ikke noen andre steder. Husene i SoHo er ganske små i forhold til for eksempel i Financial District og Midtown, og det synes jeg er litt koselig. Det blir litt mer nabolag-feeling av det :)
 

Hva koster leiligheten?

Svarte på det litt lengre opp, vi betaler ca 7500 kroner hver i måneden. Det er mange her som betaler myye mer enn det vi gjør. Leilighetsprisene i New York er skyhøye, men varierer veldig fra område til område. 


Føler du deg ikke heldig som bor med de kuleste og diggeste jentene som finnes?

Jeg føler meg superheldig som har fått så gode og snille roommates. Hvem man bor med har veldig mye å si, og det er så viktig at alle trives for at man skal ha det fint sammen. Man bor tross alt oppå hverandre, og det er viktig at man går godt overens! Vi har det veldig morsomt sammen, og det er godt å ha slike sprudlende jenter å utforske byen sammen med. Det er utrolig hvor fort vi ble godt kjent, det føles ut som vi har kjent hverandre kjempelenge. Jeg har blitt veldig glad i alle tre <3Trives du i USA? Kunne du tenkt deg og flytte dit?

Jeg trives kjempegodt i USA, og jeg kunne absolutt tenkt meg og flytte hit. Jeg har veldig lyst til å bo her en stund senere i livet, kanskje når jeg er ferdig med litt skole og sånt hjemme i Norge. Vi får se hva tiden bringer!


Hvordan er folkene i USA? Er de mye mer åpne for nye ting for eksempel?

Folk i USA er stikk motsatte fra folk flest i Norge på hvor åpne de er. De aller aller fleste er kjempehyggelige, og veldig utadvendte. Jeg kan ha en hyggelig samtale med en uteligger på tbanen, og jeg får komplimenter fra randome folk på gata nesten hver dag. Folk er så hyggelige her, og om de synes noe er bra, eller de liker skoene dine, sier de det faktisk! I Norge er vi så redde for å gi komplimenter, og generelt lite ivrige på å snakke med folk vi ikke kjenner. Det kan av og til bli litt for mye av det gode, og amerikanerne kan til tider bli litt for innpåslitne og frempå. Amerikanere vet ikke å ta et hint, og de må ha det inn med teskje om du ikke er interessert i å snakke med dem. Jeg kjenner det er godt å ha noen nordmenn rundt meg i tillegg til New Yorkerne. 

Amerikanerne er nok også mye mer åpne for nye ting enn det vi er i Norge, og de virker veldig nysgjerrige. Med en gang de finner ut at vi er fra Norge, bombarderer de oss med spørsmål om landet vårt, og er veldig opptatte av å finne ut hva vi gjør her, og om vi trives i USA. Jeg føler hele kulturen er veldig åpne for nye ting, og om nye muligheter byr seg, hopper de i det. Det er en av tingene jeg liker med New York, alle mulighetene!

Er det mange som vet om Norge?

Når folk hører vi snakker norsk, spør de som oftest "What language is that, swedish?" Og når vi svarer at det er norsk, svarer de "Oh yeah, that was my second guess". Hver eneste gang. Sier vi Norge, spør de "Oslo?". De fleste har hørt om Norge, men det er også mange som ikke har peiling for fem flate øre. En taxisjåfør lurte på om Norge lå i Asia, liksom. Tror ikke de lærer stort mer enn amerikansk geografi på skolen, stakkars.. 

Hva er det beste og verste med å bo i NYC?

Det beste med å bo her vil jeg si er alle mulighetene for opplevelser. NY kalles ikke byen som aldri sover for ingenting. Uansett hvilken tid det er på døgnet, finnes det utallige muligheter til steder å besøke og ting å finne på. Her kan det være en opplevelse bare å gå i et ukjent nabolag, det er så mye å se, og så mange spesielle og stilige folk overalt. 

Det verste må nok være den konstante lyden. Hjemme i Norge er jeg vant til at det ofte er helt helt stille, men det skjer aldri her. Naboene våre spiller konstant høy musikk, taxier tuter, folk roper og søppelbiler raser forbi klokken tre på natta. Det er aldri helt stille. 


Føler du at du kan gå i de klærne du vil og "være deg selv" mer i NYC uten at noen dømmer deg (i forhold til hjemme)?

Ja, absolutt. Her er det vanlig å ha knallblått hår og gå rundt med rosa pelsjakke, så jeg skiller meg ikke veldig ut i denne allsidige byen. Her kan man gå i akkurat det man føler for, og ikke trenge å tenke over hva andre mener og synes om det. Å være spesiell er sett opp til her, og folk får muligheten til å uttrykke seg akkurat som de vil gjennom klesstilen sin. Til nå har det vært isende kaldt her, og jeg har ikke tenkt noe mer enn varm genser, lange sokker, dongeribukse, skjerf om morgenen når jeg kler på meg, men jeg håper å kunne få ha på litt mer det jeg vil fremover.

Hjemme er det "fastsatt" hva man kan gå med, og folk snakker om dem som skiller seg ut. Selv om man ikke er redd for å skille seg ut fra mengden, er det ikke noe gøy at folk dømmer og slenger kommentarer bak ryggen på en, uansett hvor spesiell eller vanlig man er. Jeg føler ikke at jeg er noe annerledes her enn i Norge, jeg føler stort sett jeg kan være meg selv uansett. Når det er sagt er det nok litt enklere å få seg selv til å kle seg litt mer vågalt her enn hjemme, og kanskje litt mer gøy?


Har folk ofte "fordommer" eller en slags idé om hvordan nordmenn er?

Oh yes. Det har de. Når jeg sier jeg er norsk, lurer de på hvorfor jeg ikke er blond. Jeg får ofte høre at jeg ser irsk ut, sikkert pga. håret. Amerikanere tror alle norske er blonde og blåøyde. Folk fra skandinavia er sett på som ganske attraktive her, det merkes på utestedene, og også ellers. Vi er sikkert litt eksotiske for disse amerikanerne, haha. Skandinaviske jenter har nok et lite rykte på seg for å være skikkelig partyjenter som fester hele natten og liker å ta seg en drink eller fem. Jeg kan ikke si meg uenig i den påstanden da :) Dansken som eier butikken under leiligheten vår sier vi har et skandinavisk partyviking-gen. 


De jentene du bor med, kjenner du de fra før? Og hvordan er det å bli kjent med nye folk på skolen?

Ingen av oss kjente hverandre fra før, men vi snakket en del sammen på facebook før avreise. Vi møttes en gang før vi dro, i Oslo på visumintervjuet, og ble litt kjent allerede den helgen. Å bli kjent med hverandre tok veldig kort tid når vi plutselig skulle bo sammen, og nå kjenner vi hverandre veldig godt. Å bli kjent med nye folk på skolen var litt vanskelig i begynnelsen, siden alt var nytt, og alle var litt spente og rolige av den grunn. Typisk oss nordmenn. Dette løsnet etterhvert, og det ble enklere å bli kjent etter som tiden gikk. Jeg merket det gikk mye lettere å bli kjent med de fra skolen når vi gikk ut og festet litt sammen, men sånn er det jo i Norge også - enklere å bli kjent når man er ute og har det gøy!


Jeg skal reise med Gateway til New York til høsten, bloggen din er en stoor inspirasjon med gode bilder og supre tips! Jeg lurer på om dere er fornøyd med leiligheten deres?

Først og fremst - tusen hjertelig takk♥ Det var ikke like enkelt å opprettholde blogginga som jeg trodde, men det blir vel litt bedre når det blir litt mer å finne på utendørs. Koselig at du liker bloggen min!

På det må jeg svare både og. Beliggenheten = fantastisk. Standarden = not so good. Vi har hatt diverse problemer med leiligheten, for eksempel med doen, dusjen og taket til leiligheten over. I tillegg har vi hørt at det er kakerlakker i bygget, noe vi heldigvis ikke har sett noe til enda, thank god. Leiligheten er umulig å gjøre helt ren, og gassovnen på kjøkkenet har bare én brenner atm. Ellers er leiligheten helt ok, og vi trives ganske bra her. Om vi skulle valgt leilighet på nytt, hadde vi kanskje valgt en litt større en, men for fire måneder er den helt kurant. 


Hvordan fant dere den, og hva betaler dere i måneden?

Vi fant leiligheten gjennom et selskap som heter APT212. Skolen samarbeider med en bookingpartner som heter WeStay, men leilighetene der ble fort utplukket. Derfor bestemte vi oss for å finne leilighet på egen hånd, noe som ikke var enkelt i det heletatt. Vi fikk mange bekreftelser på at vi hadde leilighet, etterfulgt av en beklagende mail som sa at vi mistet den til noen andre bare minutter etterpå. Prosessen var stressende, og vi måtte ha is i magen (lett å bli stresset opp). Når det gjelder krav til leilighet, stå på kravene, les kontraktene og få alt skriftlig.

APT212 er helt forferdelige på kundeservice, og svarer verken på mail eller telefon før det har gått en stund. Vaktmesterene de sender snakker ikke engelsk, og meglerne kan finne på å dukke opp når som helst for å vise leiligheten vår til andre mulige leietakere. (flere ganger har de gått inn på soverommet vårt når vi sover.) Om dere vet om et annet selskap som jobber med leiligheter, ville jeg heller gitt dem en sjanse. Men gjør nøye research på forhånd, det er mange sleske mennesker som kan finne på å lure naive nordmenn.Også lurer jeg på ang. Lånekassen. Stemmer det at du får ca kr 47200?

Man kan få inntil 47200 i lån og stipend, ja. 40% av dette blir omgjort til stipend ved bestått eksamen. Jeg har valgt å ikke motta noe lån fra Lånekassen, men får bare stipendet hver måned. Altså sitter jeg ikke igjen med noe gjeld når jeg kommer hjem til Norge, noe jeg synes er veldig godt. Jeg fikk ca 7800 kroner i januar, og får 2900 kroner i måneden feb-mai. Jeg hadde spart opp mye penger på forhånd, og klarer meg veldig godt med det jeg har hver måned :)


Anbefaler du andre å gjøre det samme som deg?

JA! For all del, om dere vurderer å gjøre det samme - hopp i det! Dette har vært den beste opplevelsen i livet mitt så langt, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro. Det er dager der jeg savner det hjemme, familien og ikke minst kjæresten min, men hjemlengselen går fort over igjen. Jeg anbefaler absolutt å reise til New York! 


Savner du noe med Norge?

Ja, det er ting jeg savner. Jeg savner grovbrød, Norvegia (Erik tok heldigvis med en til meg), VAFFEL, guud som jeg savner skikkelig god vaffel med bringebær og creme fraische. Stillheten (av og til når jeg prøver å sove i hvertfall) og hestehov i veikantene nå som det er vår. Grilling, langrenn og hyttetur i påska og lukten av skog er også noe jeg merker at jeg savner. Av en eller annen grunn. Det er ikke mye jeg savner med Norge altså. Hadde jeg hatt litt norsk brød, et vaffeljern og kjæresten min hadde jeg nok kunne bodd her for alltid.


Jeg reiser selv ned til NYC med Gateway i august, og gleder meg utrolig mye! Så det er utrolig gøy å følge bloggen din - så fortsett med det du gjør :D 
Hvordan er skolen? 

Så koselig at du liker bloggen! Du har all grunn til å glede deg! Du kommer hit når det er varmt og godt og, din heldiggris.

Skolen er overraskende bra! Jeg ble imponert over både opplegget, fagene og kvaliteten på lærerne da jeg kom hit. Jeg hadde ikke så store forventninger til skolen for å være ærlig, men ble veldig positivt overrasket. Kort oppsummert er det ganske lite lekser, bra timer, lærerike, morsomme og interessante fag, flinke lærere og få timer i uka. (Dette er på fashion-linja. De andre linjene har andre fag, og noen av linjene har flere timer i uka og myyye mer lekser)


Er det verdt alle pengene?

Jeg føler skolen er veldig overpriset. Greit, vi har bra lærere, bra timer og bra opplegg, men jeg tror ærlig talt ikke det koster 45.000 kroner for en persons skolegang i tre og en halv måned. Studieavgiften skulle vært mye lavere. Jeg synes ikke skolen i seg selv er verdt pengene, men den totalte opplevelsen i byen er helt klart verdt det. Det går med MYE penger her i New York, og jeg ender nok opp med å bruke ca 130-140.000 kroner på hele oppholdet.


Hvor lange er skoledagene?

Skoledagene varierer en del, men er like fra uke til uke. Min skoleuke på fashion ser slik ut: Mandag: 9-13, tirsdag 11-18, onsdag: FRI, torsdag: 8-11, fredag: 8-12. Tirsdager er de verste dagene, men siden det er fri dagen etter går det ganske greit. Mange av de andre har fri fredager, men har til gjengjeld timer på onsdagene. Liker timeplanen min veldig godt egentlig :)


Hva betaler du for leie i mnd i Soho? Angrer du på at du ikke valgte Silvertowers?

Se spørsmål lenger opp for svar på leie og leiligheten. Jeg angrer ikke i det heletatt på at jeg ikke valgte Silvertowers. Jeg ville til New York for å oppleve byen som en innbygger, og føler jeg får gjort det på en bedre måte i en typisk New York-leilighet. Beliggenheten der jeg bor nå er upåklagelig, og flere jeg har snakket med som bor på Silvertowers synes de bor litt usentralt. Det tar også litt tid å komme seg til skolen med subwayen, mens vi bare kan gå et lite kvarter, så er vi der. De som bor på Silvertowers har det veldig godt da, og de har herlige ekstrating som treningssenter og svømmebasseng i bygget. I tillegg har de mye bedre standard på leilighetene, og sikkert mye bedre senger. Prisforskjellen er ganske stor mellom en leilighet der og en i SoHo. 

Hva er de største forskjellene mellom Norge og USA?

Jeg kommer på flere vesentlige forskjeller med Norge og USA egentlig. 

Maten. All mat pakkes i større kartonger enn hjemme. Det er ikke mulig å bare kjøpe litt. Kjøper man melk, er det nesten ikke mulig å finne kartonger mindre enn 2 liter. Litt upraktisk når man bare kjøper mat til seg selv. Det blir fort samme matrett mange dager på rad, bare fordi man må spise opp maten før det blir gammelt. Maten er også mye mer usunn. Det er enkelt å skaffe sunn mat, for eksempel på Whole Foods, men det er svindyrt. Jo sunnere det er, desto dyrere er det også. Det er også mye større utvalg, og da mener jeg mye. Første gangen jeg var på matbutikken her ble jeg helt forvirret. Jeg er ikke vant til at det finnes førti typer yoghurt og minst like mange typer frokostblanding. Selv på små matkiosker er utvalget enormt, og det er vanskelig å vite hva man skal velge. Jeg har blitt veldig flink til å lese på næringsinnholdet bakpå eskene mens jeg har vært her :)

Utelivet. Utelivet her er Norge gange tusen. Det kan nesten ikke sammenlignes en gang. Det er så mye heftigere. Når vi går ut her er det som oftest med promotører, og vi betaler nesten ikke en krone for å være ute på byen her. Vi kommer inn på klubbene gratis, vi går på gjesteliste-inngangen og hopper foran alle i køen. Vi får gratis garderobe, og ofte skyss fra utested til utested. Av og til blir det servert mat, og i tillegg drikker vi gratis hele kvelden. På bordene settes det frem masse forskjellig, og vi kan ta oss akkurat det vi vil ha. Og det er ikke dårlige steder vi fester - dere skulle hørt prisene det koster å få et eget bord på disse stedene, dere ville fått hakeslepp. Det eneste jeg bruker penger på er taxi til og fra. Fantastisk.

Tempoet. Det er mye mer mas her, og atmosfæren er mye mer intens. Butikker overalt, biler overalt, sirener overalt, søppel overalt og ikke minst folk overalt. Mas og kjas, stressa mennesker og ikke et øyeblikk alene. Jeg trives godt med et høyt tempo, men jeg merker det er en stor omveltning å komme fra rolige Norge og inn i dette. Jeg skjønner hvorfor New Yorkerne er så glad i Central Park, den parken er en skikkelig gullgruve der man kan slappe av og ta en pause fra alt dette stresset.

Friheten. Her kan man være akkurat den man ønsker å være. Man kan kle seg akkurat som man vil, se ut som man vil, ha de interessene man vil og gjøre akkurat det man vil. Det finnes noe for alle her, og man er aldri alene om å være spesiell. I Norge er det lett å føle seg alene om man skiller seg ut, mens her er man aldri alene. Det finnes så mange spesielle, sære, morsomme og rare mennesker her, og det virker som om alle respekterer hverandre. Identitet er mye mindre samsunnsstyrt. Jeg synes det er kult at så mange tør å være spesielle! Du kan si hade til janteloven når du flytter til New York City :)


Puh, dette ble et langt svar!

Håper dere fikk svarene dere ønsket dere! Det er bare å spørre om det skulle være noe, jeg synes bare det er koselig med spørsmål. 

 

Suss og klems
Hei! - Jeg heter Maren, og er ei 19 år gammel jente som for tiden lever drømmen i New York City! Her kan du lese om hverdagen min i byen som aldri sover ♥ wihu

Kontakt: marenvolden@hotmail.com

+ Legg meg til som venn